Svečano potpisivanje ugovora o suradnji između Sveučilišta u Splitu, studija Mediteranske poljoprivrede i novih nastavnih baza

12.03.2024.
Svečano potpisivanje ugovora o suradnji između Sveučilišta u Splitu, studija Mediteranske poljoprivrede i novih nastavnih baza

Svečano potpisivanje ugovora o suradnji između Sveučilišta u Splitu, studija Mediteranske poljoprivrede i novih nastavnih baza održano je u utorak, 12. ožujka u Rektoratu Sveučilišta u Splitu.

Potpisivanju su nazočili rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, prof. dr. sc. Boris Maleš, prorektor za strateško planiranje i upravljanje, izv. prof. dr. sc. Mario Bjeliš, voditelj studija Mediteranska poljoprivreda te predstavnici novih nastavnih baza, odnosno tvrtki Dalmaconsult d.o.o., Puđa d.o.o., Pršut-Voštane d.o.o., Stella mediterranea d.o.o., SULET GRUPA d.o.o., OPG SIKULI, Dalmacijalov d.o.o., Srednja škola „Braća Radić'' i Ustanova za istraživanje i širenje znanja u području prehrane i zdravlja CEKOM 3LJ.

- Imamo želju, jaku volju i ustrajno radimo na tome da napravimo sve da naša Zagora, naša Provansa, procvjeta i to ne samo Zagora sa Sinjom na čelu već da se pružimo opet preko našeg primorja prema otocima. Zato se danas okupljamo, da damo perspektivu našim mladim ljudima, a gdje može biti bolja perspektiva nego u poljoprivredi, agronomiji - kazao je rektor Ljutić kazavši da kako ne vjeruje da nema mladosti koja želi zapravo na svome dalje nastaviti raditi i privređivati.

- Nastava u našoj nastavnoj bazi će se uistinu odrađivati na vrhunskim uređajima laboratorijske opreme, odnosno to će biti spoj znanosti i prakse. Na taj način će se studenti u našim prostorima imati priliku upoznati se s najnovijim tehnologijama te primijeniti svoja teoretska znanja - kazao je Ivan Šušnjara, ravantelj Ustanove CEKOM 3LJ.

Uspostavljanje suradnje s tvrtkama u različitim područjima djelatnosti studentima studija Mediteranske poljoprivrede osigurat će kvalitetnu stručnu praksu, a gospodarskim subjektima povezivanje stručnoga, znanstvenoga i istraživačkoga rada te uvođenje novih tehnologija radi unapređenja znanja, povećanja kapaciteta te ubrzanja razvoja.

unist.hr

Zajedno do fondova EU
Europski Strukturni i Investicijski Fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ
Splitsko-dalmatinska županija
Grad Trilj