Suradnja

U okviru Ustanove za istraživanje i razvoj u području prehrane i zdravlja CEKOM 3LJ, dogovorena je suradnja s partnerima iz istraživačkog i gospodarskog sektora.

Partneri projekta CEKOM 3LJ KK.01.2.2.03

 • Institut Ruđer Bošković

  Najveći hrvatski znanstveno-istraživački centar multidisciplinarnog karaktera koji provodi vrhunski znanstveno-istraživački rad u području prirodnih, biomedicinskih i tehničkih znanosti s doprinosom visokom obrazovanju. Institut surađuje s partnerima u industriji s ciljem uspostave gospodarstva temeljenog na vrhunskim znanstvenim istraživanjima.

 • Institut za jadranske kulture i melioraciju krša

  Institut provodi inovativne istraživačke projekte u području biotehničkih znanosti (poljoprivreda i šumarstvo), prenosi znanja korisnicima te sudjeluje u akademskom obrazovanju s ciljem ekonomskog i socijalnog boljitka zajednice, kao i zaštitom okoliša i tradicijskih vrijednosti.

 • Kemijsko tehnološki fakultet Split

  Temeljna djelatnost fakulteta je visokoobrazovni nastavni, znanstveno-istraživački i stručni rad iz područja prirodnih znanosti, znanstveno polje kemije i područja tehničkih znanosti, znanstveno polje kemijsko inženjerstvo. Pored toga, izvodi nastavu i razvija znanstveno-istraživački rad u području biotehničkih (prehrambena tehnologija) i biotehničkih znanosti (farmacija).

 • Veterinarski fakultet Zagreb

  Fakultet ustrojava i izvodi sveučilišne studije te provodi znanstveni i visokostručni rad u području biomedicine i zdravstva na polju veterinarske medicine te ostalim srodnim područjima. Osim toga, provodi i stručne aktivnosti na brojnim područjima poput veterinarskog javnog zdravstva i zaštite okoliša, kliničke i terenske dijagnostike, liječenja i suzbijanja bolesti životinja i zoonoza te brojna druga.

 • Agronomski fakultet Zagreb

  Vodeća znanstvena i sveučilišna ustanova u Hrvatskoj u području biotehničkih znanosti koja pokriva sva područja poljoprivredne proizvodnje i srodnih djelatnosti, od agrarne ekonomike, agroturizma do krajobrazne arhitekture. Fakultetska pokušališta svojim površinama, gospodarskim objektima, tehničkom i tehnološkom opremljenošću pružaju jedinstvene preduvjete za edukaciju i provođenje istraživačkih projekata.

 • Puđa d.o.o.

  Tvrtka se bavi prikupljanjem i preradom kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka te proizvodnjom tradicionalnih tvrdih, polutvrdih, svježih i albuminskih sireva, koristeći samo neobrano mlijeko što proizvodima osigurava prepoznatljivu kvalitetu. Sirevi su prepoznati na tržištu i nagrađivani na izložbama i sajmovima, a tvrtka želi razviti nove proizvode uz dodatak samoniklog dalmatinskog bilja.

 • Pharmagal d.o.o.

  Tvrtka koju je osnovala zdravstvena ustanova Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije bavi se proizvodnjom farmaceutskih pripravaka i medicinskih proizvoda, kozmetike i dodataka prehrani. Na osnovu rezultata temeljnih i industrijskih istraživanja provedenih uz partnerske institucije provodi istraživanja eksperimentalnog razvoja novih proizvoda.

Suradničke institucije

 • Sveučilište u Splitu

  Sveučilište u Splitu osnovano je 1974. godine i čini ga jedanaest fakulteta, Umjetnička akademija, četiri sveučilišna Odjela te četiri samostalna sveučilišna Studija na kojima studira gotovo 20 000 studenata. Sveučilište nudi preko 180 studijskih programa koji se izvode u području društvenih, humanističkih, prirodnih, tehničkih i medicinskih znanosti, kao i umjetničkog područja. Znanstvena izvrsnost, suvremena infrastruktura, visok studentski standard, predani zaposlenici te Split kao studentski grad u srcu Mediterana samo su djelić poticajnog radnog okruženja Sveučilišta. Kroz znanstvena istraživanja i suradnje na nacionalnim i međunarodnim projektima Sveučilište stvara i jača znanja za opći razvoj društva.

 • Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

  Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku je moderno visoko učilište s bogatim znanstvenim i stručnim radom te osam različitih sveučilišnih studija. Studijski programi usklađeni su s programima srodnih studija u Europi. Koncept cjeloživotnog učenja se provodi kroz različite programe, koji zajedno s programima formalnog obrazovanja čine obrazovanje usklađeno s Bolonjskim procesom. PTFOS u svojim redovima ima zaposlenike koji su članovi najviših državnih tijela, znanstvenih i stručnih organizacija i institucija. Zaposlenici PTFOS-a dobitnici su brojnih domaćih i međunarodnih nagrada. Sva postignuća i uspjesi studenata i zaposlenika PTFOS-a rezultat su kontinuiranog rada na poboljšanju uvjeta studiranja i unaprjeđenju kvalitete nastavnog, znanstvenog i stručnog rada na PTFOS-u.

 • Veleučilište Marko Marulić u Kninu

  Veleučilište “Marko Marulić” u Kninu osnovano je 2005. godine s namjerom ustrojavanja i izvođenja stručnih studija. Stručni studiji odvijaju se u tri stručna područja kroz odjele: Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, Poljoprivreda krša i Prehrambena tehnologija, uz Inovacijsko središte namijenjeno za istraživačke i inovativne projekte koje studentima služi za eksperimentalni rad.

Zajedno do fondova EU
Europski Strukturni i Investicijski Fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ
Splitsko-dalmatinska županija
Grad Trilj