Posjet studenata Ustanovi CEKOM 3LJ

11.05.2022.
Posjet studenata Ustanovi CEKOM 3LJ

U srijedu su Ustanovu CEKOM 3LJ posjetili studenti Sveučilišta u Splitu - Prehrambene tehnologije Kemijsko-tehnološkog fakulteta i studenti Mediteranske poljoprivrede u pratnji izv. prof. dr. sc. Frane Strikića, doc. dr. sc. Maria Bjeliša i dr. sc. Danijele Skroza.

Posjet studenata Ustanovi CEKOM 3LJ

Uvodnu riječ u konferencijskoj dvorani Poslovno-uslužnog centra 3LJ održao je Ivan Šušnjara, v.d. ravnatelja Ustanove CEKOM 3LJ, koji je predstavio Ustanovu i istoimeni projekt.

Posjet studenata Ustanovi CEKOM 3LJ

Mate Paštar iz JU RERA S.D. studentima je pobliže prikazao sukcesiju projekata koji su doveli do realizacije samog projekta CEKOM 3LJ te studente potakao na predstavljanje vlastitih ideja te im ukazao na mogućnosti financiranja mogućih projekata.

Posjet studenata Ustanovi CEKOM 3LJ

Nakon predstavljanja studenti su obišli laboratorij za istraživanje i razvoj kao i proizvodno-skladišni prostor OPG-a Vedran Pezelj u sklopu PUC-a.

Gospodin Vedran Pezelj studentima je predstavio svoja organska tekuća gnojiva, biostimulatore i ojačivače, sredstva za zaštitu na biljnoj bazi te humus, kao i segmente njihove proizvodnje, dao kratak uvid u početke poslovanja i naveo izazove s kojima se susretao kroz poslovanje.

Posjet studenata Ustanovi CEKOM 3LJ

Rezultat su proizvodi njegovog branda Tilurium Organic, dozvoljeni u ekološkoj proizvodnji. Naveo je kako u proizvodnji koriste širok spektar biljnih vrsta koje su bogat izvor ciljanih bioaktivnih spojeva i minerala – poput bijelog sljeza, maslačka, gaveza, koprive, pelina, poljske preslice, dalmatinskog buhača i kamilice. Rezultat su potpuno ekološki proizvodi te se u njihovoj proizvodnji ne koriste kemikalije i drugi sintetski spojevi koji mogu narušiti prirodnu strukturu tvari u gnojivu, što je studentima bilo vrlo zanimljivo.

Zajedno do fondova EU
Europski Strukturni i Investicijski Fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ
Splitsko-dalmatinska županija
Grad Trilj