Potpisani prvi ugovori za opremanje CEKOM-a 3LJ

22.03.2022.
Potpisani prvi ugovori za opremanje CEKOM-a 3LJ

U prostorijama Ustanove za istraživanje i širenje znanja u području prehrane i zdravlja CEKOM 3LJ potpisani su prvi ugovori za nabavu istraživačke infrastrukture na kojoj će raditi znanstveno istraživačko osoblje projekta CEKOM 3LJ. Ugovore su potpisali predstavnik naručitelja v.d. ravnatelj Ustanove CEKOM 3LJ Ivan Šušnjara i predstavnik odabranog gospodarskog subjekta AlphaChrom Siniša Stipaničić.

Nakon provedenog postupka javne nabave potpisana su dva ugovora za nabavu istraživačko razvojne opreme koju će koristiti, najvećim dijelom, partneri Institut Ruđer Bošković i Kemijsko-tehnološki fakultet Split, te poduzetnik Pharmagal d.o.o. za razvoj novih inovativnih proizvoda baziranih na ljekovitom i aromatičnom bilju.

Vrijednost potpisanih ugovora je 7.703.000,00 HRK, a financiraju se u iznosu od 85% iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovo su prva dva potpisana ugovora od njih 16 koji se odnose na nabavu opreme za razvoj novih inovativnih proizvoda.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su gradonačelnik grada Trilja Ivan Bugarin, predstavnik partnera Pharmagal d.o.o. Lovre Zekan, te Mate Paštar iz JU RERA S.D. koja sudjeluje kao tehnička pomoć u provedbi projekta.

CEKOM 3LJ, projekt vrijedan 74 milijuna kuna, stvara zajednički prostor za znanstveni i industrijski sektor povezujući njihovo znanje i iskustvo, odnosno povezuje visokoškolske ustanove i institute s gospodarstvom i to primarno s malim i srednjim poduzetnicima. Ustanova će biti opremljena najsuvremenijom razvojno tehnološkom opremom namijenjenu za razvoj 15 novih inovativnih proizvoda, a po završetku projekta za daljnji razvoj inovacija u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.

Zajedno do fondova EU
Europski Strukturni i Investicijski Fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ
Splitsko-dalmatinska županija
Grad Trilj