Ministar Ćorić sudjelovao na završnoj konferenciji projekta „Poslovno-uslužni centar 3LJ“

05.03.2021.
mingor.hr
Ministar Ćorić sudjelovao na završnoj konferenciji projekta „Poslovno-uslužni centar 3LJ“

Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić sudjelovao je na završnoj konferenciji projekta „Poslovno-uslužni centar 3LJ“ koja je održana u poslovnoj zoni Čaporice u Trilju.

Projekt je realiziran kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru natječaja „Razvoj poslovne infrastrukture“. Ukupna vrijednost projekta je 20,7 milijuna kuna, a sufinanciran je iz EU sredstava u iznosu od 20 milijuna kuna, odnosno 96,5%. Ostatak sredstava osigurali su Grad Trilj i Splitsko-dalmatinska županija.

„Ovaj infrastrukturni objekt je najbolji mogući način potpore jedne jedinice lokalne samouprave razvoju poduzetništva na njezinom teritoriju. Siguran sam da će ovaj poslovni centar u narednim godinama generirati dodanu vrijednost, ne samo za Grad Trilj nego općenito za ovaj dio Splitsko-dalmatinske županije.“, rekao je ministar Ćorić.

Korisnik projekta je Grad Trilj, a partneri Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Poduzetnički inkubator Klis d.o.o. Provedbom projekta stvaraju se uvjeti za jačanje poduzetničkog okruženja na području Trilja i Cetinske krajine. Izgradnjom objekta ukupne neto površine od 3.472,15 m2 namijenjenih i prilagođenih poduzetnicima te pružanjem brojnih usluga poduzetnicima potaknut će se i olakšati ulazak u svijet poduzetništva te ojačati rast i razvoj postojećih poduzetnika.

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić kazao je kako je ovo jedan od kapitalnih projekata Grada Trilja.

„S obzirom na to da će ovi objekti biti na raspolaganju sadašnjim i budućim gospodarstvenicima, na taj način će se privlačiti nove investicije, od IT sektora do OPG-ova“, istaknuo je gradonačelnik Šipić.

Završnoj konferenciji su nazočili i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, ravnatelj JU RERA S.D. Jozo Sarač, savjetnik JU RERA S.D. Mate Paštar te drugi uzvanici.

Preuzeto s mingor.gov.hr

Zajedno do fondova EU
Europski Strukturni i Investicijski Fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ
Splitsko-dalmatinska županija
Grad Trilj